Устройство за центриране

Устройство за центриране – Скоби за центриране в различни дизайни подходящи за всички процеси по заваряване

За да заварявате тръби на място, те трябва да бъдат центрирани. За тази цел съществуват различни центриращи устройства:

  • Външни скоби за центриране, механични и хидравлични
  • Вътрешни скоби за центриране, хидравлични и пневматични

VIETZ произвежда всички варианти центриращи скоби, специално за вас.

Хидравличните вътрешни устройства за центриране от VIETZ са изработени по същия принцип, като пневматичните. Те могат да се задействат с хидравлична ръчна помпа, както и с електро-хидравлично захранване. Ние произвеждаме хидравлични устройства за вътрешно центриране с размер на тръбата до 24″.

Пневматичните вътрешни устройства за центриране могат да се използват при всеки терен. Задвижването със сгъстен въздух гарантира, че центриращото устройство се движи в тръбата. Допълнително монтираните спирачки не позволяват неконтролираното движение през тръбата, поради собственото тегло на уреда. Друга характеристика на дизайна на пневматичното вътрешно устройство за центриране е медния гръб за MAG орбиталния заваръчен процес.

За големи тръби, с диаметър от Ø 2 000 mm нагоре, сме разработили специален дизайн, за да можем да центрираме и тези тръби. Два или четири хидравлични цилиндъра, които се управляват индивидуално, чрез електро-хидравлично захранване, гарантират, че разминаването на ръбовете се отстранява отвътре.


Translate »